tirsdag 2. juni 2009

Tid for planlegging av prosjekter!

Vi skal oppgradere/revidere og skrive om til NDLA tre av kursene Birgithe og jeg har laget!

Biblioteket på Drammen vgs jobber med tre hovedprosjekter innen informasjonskompetanse:

Læring intergret i fagene. Vi skal sammen med to lærere starte opp med å konstruerer fagwiki sammen med elevene. Gjennom dette tenker vi at elevene skal lære seg nødvendige verktøy og digital dømmekraft og ikke minst faglige kunnskaper. Det blir spennende å prøve ut noen kurs, lære elevene strategier for læring og være med i vurderingen av hvordan elevene bruker kilder, videoer og bilder i arbeidet sitt. (http://docs.google.com/View?id=dhs6cs5x_49f998xsht)

Oppstartskurs for vg1, alle må få en minimums innføring i det viktigste rundt kildekritikk, innformasjonsinnhenting og kildebruk. Vi vet ikke hvordan vi skal gjennomføre dette enda. Vi bruker de kursene jeg nevte øverst, men det hadde vært flott å fått integrert det i en oppgave, sånn at det ikke hang i løse lufta.

Pedagogisk bruk av IKT - en kursrekke for lærerne. Biblioteket tenker å tilby kurs i web 2.0 programmer. Dette skal være enkle ting (23 ting kan være en modell) og kursene skal være en kombinasjon av inspirasjon og workshops.

Vi deler gjerne planer og kursopplegg etterhvert!

Ingen kommentarer: